Torskfiléer

Torsk är en populär matfisk vars karaktäristiska egenskaper är dess konsistens (som ger lite tuggmotstånd) och den vita färgen på köttet. Här får du ett recept på

en god fiskrätt med torsk som tar ca 50 minuter att tillaga. Fisken är inte bara känd för sina egenskaper, den har nämligen även lånat ut sitt namn till komedifilmen “Torsk på Tallinn” med Killinggänget.

Torsk äts vanligtvis ihop med ris eller potatis och är man LCHF-utövare så kan man byta ut kolhydraterna mot exempelvis blomkål. Gör mos av blomkål istället för potatis! Torskfiléerna kan antingen stekas i stekpanna eller stekas i ugnen. Om man tycker att matlagningen är ett nödvändigt ont så går det oftast snabbast att värma i ugn, men gillar man den stekta smaken bättre så är det bara att ställa sig framför spisen.

Var kan jag handla torskfiléer?

Torsk kan handlas hos alla matvarukedjor och i de flesta snabbköpsbutiker. Torsken kan köpas fryst eller färsk. Ibland kan man handla torsk direkt från leverantörerna, undersök förslagsvis saken via internet.

Beställa torsk på restaurang

Om man besöker en restaurang som serverar fisk kan man vara ganska säker på att även torsk erbjuds. Om det mot förmodan inte finns någon torsk tillgänglig kan du rådfråga kyparen om en liknande fisk sett till smak och konsistens. Se också till att bilen är fulltankad när du åker iväg till restaurangen. Hellre torsksoppa än soppatorsk!

Enportionsrätter

Liksom lax finns även torsk i sortimentet av enportionsrätter ute på marknaden. Lita på att de stora märkena såsom Felix och Dafgårds har någon eller några rätter med torsk i. Bra för dig som inte orkar eller hinner tillaga torsk på vanligt vis i köket.

Njut av torsken, din kropp mår bra av omega-3 och essentiella aminosyror som finns i fisken! Kombinera gärna med ett stort lass grönsaker så är du helgarderad inför vintern!